Attrahera och rekrytera fler kvinnor till teknikbranschen

Organisationer som är intressanta arbetsgivare för våra medlemmar och uppnår våra jämställdhets- och inkluderingskrav (t.ex. har tillräckligt höga resultat på JÄMIX) hjälper vi med:

Effekt

  • Bygga varumärke som en attraktiv arbetsgivare för Teknikkvinnor Medlemsnätverk

  • Skapa relationer med Teknikkvinnors medlemmar

  • Rekrytera Teknikkvinnor

Exempel på upplägg

  • Stora event för bred målgrupp, upp till 150 deltagare

  • Nichade event för specifik målgrupp, upp till 40 deltagare

  • Annonsering och informationsspridning i sociala medier

går från ord till handling D&I strategi, nå jämställdhets-mål utveckla inkluderande arbetsplatser

Vi ökar medvetenhet, ger er konkreta verktyg och arbetar helst med er kontinuerligt och långsiktigt, för maximal effekt.

Effekt

  • Gemensam medvetenhet och kunskap

  • Individuell utveckling och ökad påverkansmöjligheter

  • Konkreta verktyg och nästa steg

exempel på ämnen

  • Agenda 5050: 46 konkreta verktyg för inkludering

  • Härskartekniker

  • Inkluderande ledarskap

  • Fördomsfri rekrytering

  • Attraktiva arbetsplatser ur +30.000 Teknikkvinnors perspektiv

  • Varför behövs Jämställdhet & Inkludering

 

Utbildning/workshops

Vi driver chefsprogram inom inkluderande ledarskap, över företagsgränser eller  internt hos er organisation. Programmen löper normalt sett över ett halvår och syftar till att accelerera förändring och utveckla nuvarade chefer och ledare.

Mer info här.

Effekt

  • Individer med formell och informell makt får möjligheten att utveckla sitt inkluderande ledarskap

  • Bidrar till fördomsfri rekrytering och avancering för organisationen

  • Kunskapsspridning mellan individer och organisationer

ledarledd kulturförändring

Helt utifrån er organisations behov skräddarsyr vi förändringsprojekt som syftar till att minska ojämställdhet och öka inkludering kopplat till affären.

Vi rådgiver med vår expertis och katalyserar arbetet, men förändringsarbetet ska drivas av er för att förankras i organisationen.

Effekt

  • Målstyrt och strukturerat arbete ökar förbättringshastigheten

  • Datadrivna analyser säkerställer att rätt saker prioriteras

  • Förening med forskning och branschöverskridande erfarenheter ökar effekten

Exempel på innehåll

  • Datadrivna analyser av organisationens nuläge

  • Workshops som skräddarsys efter behov

  • Coachning för nyckelpersoner

  • Rådgivning i det strukturerade och målinriktade arbetet


Vad säger våra kunder om oss

 

Agenda 5050

Agenda 5050 är 46 tips och råd från erfarna Teknikkvinnor till individer i karriären som vill skapa en mer inkluderande kultur. De 46 olika områdena är framtagna från hundratals konversationer över 3 års tid av en anonym Teknikkvinna som arbetat inom tech-världen. Idag används Agenda 5050 av personer i eller på väg ut i karriären och Teknikkvinnor sprider dessa tips och råd genom workshops. Har du några frågor eller funderingar - tveka inte på att kontakta oss. Klicka HÄR för att ladda ner PDFen.

Agenda5050_front.png
Agenda5050_back.png

 
 

TEKNIKKVINNOR COACHER

TEKNIKKVINNOR COACHER är certifierade coacher och verksamhetskonsulter som hjälper bolag, organisationer och individer i deras utveckling. Vi är erfarna inom teknikbranschen och finns representerade i både Stockholm och Göteborg.

Ta hjälp av en coach!

Vi skapar motivation, ordning i tankarna och hittar viljan att agera på det som är viktigt. Coachning används framgångsrikt inom allt från företagsledning till idrott. Det coachande förhållningssättet är många gånger en viktig framgångsfaktor i förändringsresan eller lösningen på dagens utmaningar. Med en coach kan man t.ex. få ordning på svåra samtal, tala inför större samlingar, ta reda på vad man vill, hjälp att hantera utmanande situationer, karriärsval, bearbeta stress, leda under förändring mm 

Coachningen sker enligt ICF (International Coach federation) standards. För att bli godkänd coach via teknikkvinnor så är kravet att man har arbetat inom teknikbranschen samt har coachat en av personerna i kärnteamet och blivit godkänd. Coachning är inte rådgivning, tillrättavisningssamtal eller terapi utan handlar om att hjälpa personen, individuellt eller i grupp, att bli tydlig med vad man egentligen vill och vägen dit. 

Så här fungerar det!

  1. Ta kontakt med Teknikkvinnor

  2. En praktiskt överenskommelse utformas gällande formellt kontrakt kostnad, var, när och hur länge coachingen ska pågå. 

  3. Ett coachkontrakt skrivs, bl.a. innehållandes tystnadsplikt

  4. En kartläggning av dina värderingar, drivkrafter, styrkor och utvecklingsområden görs. 

  5. Vi upprättar en utvecklingsplan med utgångspunkt från idag till uppsatta mål för coachingen. Eventuellt görs en avstämning hos uppdragsgivaren och eventuella intressenter.

  6. Samtalen bokas in.

  7. Säkerställer utvecklingen med uppföljningsmöten

  8. Utvärdering genomförs

Vi har inga standardlösningar för dig som kund, för oss är det viktigt att det blir rätt och olika utmaningar kräver flexibla lösningar. Boka in ett samtal och berätta vad ni behöver hjälp med. Av människor utgörs skillnaden och tillsammans med engagemang skapar vi framgång!

 
 
bild.png

Cassandra Köbbel

Cassandra är uppvuxen i Bohuslän och bor på Öckerö i Göteborgs norra skärgård. En examen som Mekatronikingenjör har gett henne över 10 års erfarenhet inom Fordonsindustrin, varav mer än 4 år som chef och ledare.

Cassandra är certifierad ICF-coach samt certifierad  i TalentQ (teamanalys, säljprofil, personlighetsprofil, färdighetstester samt drivkraft- och motivationsprofil)Startade eget aktiebolag i slutet på 2018 och som person har hon mycket positiv energi, högt driv och älskar äventyr. Hon har gedigen erfarenhet av att arbeta med arbetsgrupper/team där det fortfarande saknas många kvinnor. 

Cassandra vill även gärna hjälpa till med att förbättra arbetsplatskulturer genom coachning och person/gruppanalyser av både män och kvinnor för att öka jämställdheten. Genom coachning och förändringsledning hjälper hon gärna till med att skapa effektiva team, ett hållbart ledarskap och sunda arbetsplatser där vi trivs och utvecklas tillsammans.

 
 
_O1A4178.png

Malin Österberg

Malin är uppvuxen utanför Göteborg men bor sedan 23 år i Stockholm/Solna, har flerårig erfarenhet av att arbeta med utveckling av team, chefer och medarbetare både inom privata och offentliga verksamheter såsom industri, bygg, kommunal och pedagogisk verksamhet. 

Genom att skapa samsyn kring mål och värderingar har Malin coachat grupper genom förändring till effektiva team.  Hon coachar individer genom stress och andra utmaningar på jobbet. Hon får individer att stärka det personliga ledarskapet och nå sina mål på ett motiverande sätt. Detta gör hon genom att processleda, coacha, handleda och utbilda gruppen och individer från deras nuläge till önskade läge.

Malin har erfarenhet av att själv vara anställd i litet familjeägt företag till börsnoterat bolag, men driver nu eget företag och har sedan 2011 haft de flesta uppdragen inom Bygg och anläggningsbranschen.

Malin är certifierad ICF-coach (PCC-nivå) och har över 1000 coachtimmar i bagaget,  certifierad normingenjör och certifierad i beteendeprofilsverktyget Extended DISC (individuella profiler, teamprofiler och Gap-analys/360°-mätning) vilket innefattar att lära känna olika beteendemönster och hur de kan användas på ett gynnsamt sett i det egna teamet,  i möten med andra individer så som medarbetare och kunder. Malin är också team- och organisationscoach samt utbildad inom kommunikation, konflikthantering och ledarskap.

Som person har hon en öppen och nyfiken attityd, är lösningsorienterad på ett kreativt sätt och arbetar för en god arbetsmiljö, en god kommunikation vilket bidrar till engagemang, delaktighet, och konstruktiva lösningar.

 

Kontakta oss

Vill du anlita eller samarbeta, HAR DU NÅGRA FRÅGOr eller FÖRSLAG?

Besöksadress

12 Wallingatan
Stockholm, 111 60
Sweden

 

Teknikkvinnors framträdanden i media

Cirkulation

Dec 2018
Klicka HÄR

teknikNätverk för kvinnor lockar 25 000

"När hon är ute på företag och håller i utbildningar om jämställdhet är det första steget att öka kunskapen om kvinnors situation på arbetsmarknaden, dels genom att lyfta fram den forskning som finns men också genom olika typer av övningar där deltagarna själva får dela med sig av sina erfarenheter."


Bilaga Ny Teknik: Armada

7 Nov 2018
Klicka HÄR

Behövs verkligen nätverk för bara kvinnor år 2018?

Varför får inte män vara med, jämställdhet är väl inte en kvinnofråga? Dessa två frågor får vi höra då och då, nu kan du läsa våra svar och tankar i denna krönika.


Svenskt Näringsliv

4 Nov 2018
Klicka HÄR

Teknikkvinnor inspirerar varandra på nätet

“Vi vet att världen inte är jämställd men vi vill inte fokusera på hur dåligt det är utan på hur vi ska åstadkomma en förändring.” Maria Norberg


Innovationsbloggen

28 Okt 2018
Klicka HÄR

Teknikkvinnors VD ger 5 heta tips till kvinnor inom teknikbranschen

“Kvinnor är också intresserade av teknik och problemlösning. De vill vara med och skapa hållbarhet och skillnad för världen.” Maria Norberg


Byggindustrin

12 Okt 2018
Klicka HÄR

Lavinartat intresse för nytt forum för teknikkvinnor

“Mycket handlar om igenkänning, att inte behöva känna sig ensam och att hitta förebilder. Samtidigt får många dela med sig av egen kunskap och upptäcka att de själva är förebilder” Maria Norberg & Maria Paavola


Unionen

Sep 2018
Klicka HÄR

Unionen i chefsamarbete med Teknikkvinnor

“Egentligen pratar man om samma saker som i ett mixat nätverk, men om man jobbar i en väldigt mansdominerad värld så kan det kännas lite ensamt och då kan det vara värdefullt att möta andra kvinnor som har liknande erfarenheter för att helt enkelt stötta varandra” Marina Åman, Vice Ordförande Unionen


Framtidens Karriär

22 Aug 2018
Klicka HÄR

Digitalt karriärnätverk samlar 23 000 teknikkvinnor

Ett annat karriärråd till kvinnliga ingenjörer är att våga söka jobb där du inte uppfyller kravprofilen till hundra procent. Det värsta som kan hända är att du får ett nej. Tänk på att du faktiskt kan vara intressant för arbetsgivaren även om du söker ett jobb i en bransch där du saknar erfarenhet eller en position med mer ansvar än du tidigare haft. 


Unionen Opinion

5 Jun 2018
Klicka HÄR

Tunga aktörer samlades för ett samtal om jämställdhet inom industrin

Av 600 000 anställda inom den svenska tillverkningsindustrin är 23 procent kvinnor. Inom verkstadsindustrin, som står för cirka hälften av dessa anställda, är andelen ännu lägre – cirka 20 procent. Svensk industri har en av de lägsta andelarna kvinnor i Europa. Bara i Nederländerna och Storbritannien är procenttalen lägre.


Unionen Opinion

5 Jun 2018
Klicka HÄR

”Vi måste förändra verkligheten”

”Det är fantastiskt att se ett igenkännande mellan olika typer av företag och det öppnar upp för ett kunskapsutbyte. Det är många som har samma typ av utmaningar. Vi fick också många konkreta tips och förslag, så tillsammans kan vi göra skillnad” Maria Norberg.


Svensk Byggtjänst

19 Apr 2018
Klicka HÄR

De samlar 22 000 teknikkvinnor

Maria Norberg och Maria Paavola driver nätverket som fått stort genomslag bland kvinnor med teknikyrken. 


NyTeknik

19 Apr 2018
Klicka HÄR

”Många kvinnor vill visst byta jobb – och bli chefer”

“På tolv timmar fick jag över 1.200 svar och det visade sig att många visst vill byta jobb, byta bransch och bli chef och ledare. Hur ska man någonsin få fler kvinnor att vilja bli ledare om de från början får höra av andra att de inte vill det.” Maria Paavola


Ingenjören

12 April 2018
Klicka HÄR

”Teknikkvinnor har blivit det nätverk som vi själva saknade”

”Det är inte bara chefer och andra på höga positioner som kan bli förebilder. Vi ser att alla som har kommit lite längre på vägen blir förebilder för andra” Maria Norberg


NyTeknik

7 Apr 2018
Klicka HÄR

”Alla tjänar på om fler kvinnor vill bli ingenjörer”

Avdramatisera ämnet matematik och se till att flickor och unga kvinnor också får chansen att upptäcka ett fantastiskt yrke - ingenjörsyrket. Det skriver Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer samt Maria Paavola och Maria Norberg, nätverket Teknikkvinnor.


Byggindustrin

5 Apr 2018
Klicka HÄR

Uttalanden från Peab väcker starka reaktioner

“Peab råkade utgöra ett tydligt exempel men det finns många företag inom bygg som också måste rannsaka sig. Jag blev faktiskt kontaktad av ett annat bolag som sade att det ser likadant ut hos dem och att de ville ha hjälp med att göra något åt det.” Maria Paavola


SVT

28 Feb 2018
Klicka HÄR

SVT fikar med publiken - och får nya perspektiv

Vipåtv följde med till ut till ett av alla dessa möten och hamnade hos en Facebookgrupp med drygt 20 000 medlemmar som går under namnet Teknikkvinnor. De hade på förhand meddelat att de ville prata om allt från jämställdhet till kvinnors entreprenörskap.


Sveriges Radio

9 Feb 2018
Klicka HÄR

Teknikgrupp lockar tusentals kvinnor

I höstas startades nätverket Teknikkvinnor och deras facebookgrupp har redan 21 000 medlemmar. Ingenjörerna Maria Paavola och Maria Norberg från nätverket Teknikkvinnor vill locka fler unga kvinnor till yrken med teknisk inriktning och nu är dom i Luleå som första stopp på en sverigeturné.


NDS

7 Feb 2018
Klicka HÄR

Teknikkvinnor samlas i Luleå

Med andra ord handlar det om ett jobb med mycket goda utsikter och utvecklingsmöjligheter. Samhällsförändringar som har att göra med digitalisering, automation och hållbarhet bidrar till att behovet av ingenjörskompetenser ökar.


TeknikDygnet

16 Okt 2017
Klicka HÄR

Jätteintresse runt kvinnlig teknikgrupp

“Idag har vi en ojämn könsfördelning i teknikvärlden, därför behövs det fler kvinnor, på samma sätt som det behövs fler män i kvinnodominerade yrken. Jag är övertygad om att vi behöver jämna ut könsfördelningen, framförallt för att få in fler perspektiv.” Maria Paavola


Ingenjören

25 Sep 2017
Klicka HÄR

Rivstart för Facebookgruppen Teknikkvinnor

“Kvinnor är generellt väldigt kompetenta och engagerade. För många handlar nästa nivå om att tro mer på sig själva och våga säga ja tack till mer ansvar och makt.” Maria Paavola