Partners

Nedan ser ni Teknikkvinnors samarbetspartners. För att vara en samarbetspartner krävs det att organisationerna och företagen arbetar aktivt med jämställdhet, har uppsatta mål och tar konkreta actions, och självklart att samarbetet bidrar till mervärde för medlemmarna i Teknikkvinnor.

Tillsammans gör vi skillnad!

Vill ni också samarbeta med oss? Hör av er till kontakt@teknikkvinnor.se

screen-shot-2018-01-16-at-11-52-31.png

SI_logo1_cmyk.png

Vad är Sveriges Ingenjörer?
Sveriges Ingenjörer är det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer.

Förbundet erbjuder medlemskap för högskoleutbildade ingenjörer och har idag 150 000 medlemmar. Med vår expertkunskap om ingenjörers villkor och förutsättningar på arbetsplatsen kan vi lova både trygghet och möjlighet till utveckling under hela arbetslivet.

Hur arbetar Sveriges Ingenjörer med jämställdhet?
Sveriges Ingenjörer arbetar aktivt för jämställdhet i arbetslivet och anser att jämställdhet medvetandegör och värdesätter att individer är unika. Det bidrar till att maximera utväxlingen i det gemensamma arbetet med erfarenhet och den kompetens som finns hos både män och kvinnor. Varje individ ska behandlas med respekt och bedömas efter sin kompetens i arbetslivet och i utbildningen. Alla ska inkluderas och ges möjlighet att vara delaktiga. Helheten stärks om olikheter tas tillvara.

Varför vill Sveriges Ingenjörer samarbeta med Teknikkvinnor?
Sveriges Ingenjörer vill stödja och lyfta de kvinnor som engagerar sig i gruppen Teknikkvinnorna. Teknikkvinnorna har lyckats skapa ett nätverk som är levande, aktivt och kan göra skillnad i praktiken. Här delar man med sig av erfarenheter, kunskap tips och idéer för att man genuint vill hjälpa och stötta varandra. Vi vill vara en del av allt detta inte minst för att visa på hur mycket vi har att vinna genom att stödja varandra.

Screen Shot 2018-01-16 at 12.01.22

Vad är Telness?
Telness är en enklare mobiloperatör för företagare och entreprenörer. Vi utmanar därmed de traditionella operatörerna med en kundfokuserad, digital och enkel lösning. Vi på Telness drivs av att förenkla komplexitet  och för oss betyder det att tänka nytt och att göra saker annorlunda. Telness tjänster är speciellt utvecklade för det nya näringslivet och vårt mål är att skapa transparenta och problemfria lösningar för företagare och entreprenörer.


Hur arbetar Telness med jämställdhet?
Vi gjorde ett arbete med Telness värderingar alldeles från start. En av Telness värderingar är ”Aktiv jämlikhet” vilket betyder att vi aktivt arbetar för jämlikhet och lika villkor både internt och mot våra kunder. Internt betyder det hur vi arbetar som grupp och aktivt strävar mot jämlikhet i vardagen och genom diverse initiativ (såsom detta samarbete). För våra kunder betyder det att de kan vara trygga med att alltid ha den senaste och bästa lösningen oavsett vem man är, när man blev kund eller antalet anställda.

Varför vill Telness samarbeta med Teknikkvinnor?
Vi vill främja kvinnor inom teknikyrken och ge kvinnliga entreprenörer möjligheten att utbyta erfarenheter. Det är få kvinnor inom teknik och ännu färre kvinnliga grundare av tech-startups. Jag som Telness grundare och VD är kvinna och ingenjör – och genom detta samarbete kan jag förhoppningsvis inspirera fler kvinnor att ha ambitiösa idéer samt få möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Female FoundersDi Digital Female Founders lyfter fram de kvinnliga  grundarna, makthavarna och investerarna.

Tech-sektorn är fortfarande hopplöst mansdominerad. Detta vill Di Digital vara med och förändra – och därför arrangeras för andra året i rad Female Founders. En mötesplats för kvinnliga makthavare och entreprenörer, en plats för inspiration och nätverkande. Under kvällen pitchar fyra av Sveriges mest lovade bolag med kvinnliga grundare och fler fantastiska kvinnor står på scen för att inspirera och hyllas.

Kvällen avslutas med nätverkande och mingel med förfriskning. Läs mer och boka din plats eller ansöka om att pitcha på femalefounders.di.se

Datum & tid: 18 april kl 16:30
Plats: Epicenter, Mäster Samuelsgatan  Stockholm

Ps. eventet är kostnadsfritt för dig som jobbar inom tech eller startups, antalet platser är begränsat.  ds.

cv_liten kopia.pngAnita Tran har sedan starten av Teknikkvinnor varit till otroligt stor hjälp i arbetet med Teknikkvinnors logga.

Mitt namn är Anita och jag är utbildad civilingenjör inom teknisk fysik som bor och jobbar i Skåne. Jag har tidigare år jobbat som projektledare för ARKAD (TLTHs arbetsmarknadsdagar) och i slutet av mitt studentengagemang var jag med i grundandet av Athena, TLTHs kvinnliga nätverk (7000 medlemmar) tillsammans med ett par andra fantastiska LTH-tjejer. Utöver mitt teknikintresse så har jag alltid tyckt om att designa saker, allt från skolkatalog-framsidor till diverse tryckmaterial och logotyper för olika studentföreningar. Förutom logotyp för Sektionsgrodan (Lund Sustainable Engineers miljömärkning) och Athenas logga, ligger jag bakom den grafiska profil som påbörjats här för Teknikkvinnor. Jag tycker att Teknikkvinnor står för något fantastiskt och behövligt och är otroligt glad över att fått vara med och bidra till detta nätverk!

Ni kan läsa mer om henne här.