Startskottet för Teknikkvinnor Chef!

Ikväll samlar vi 20 kvinnliga teknikchefer i centrala Stockholm. Syftet är att lägga grunden för ett helt nytt nätverk, som blir ett komplement till Teknikkvinnor.

Teknikkvinnor Chef riktar sig till kvinnor och icke binära i alla åldrar som på ett eller annat sätt är verksamma inom teknik och dessutom är chefer*. Idén föddes i flödet av inlägg i Teknikkvinnor på Facebook: vi såg regelbundet att chefsnätverk för kvinnor efterfrågades, och kände att vi gärna hjälper till att skapa en plattform för ändamålet. Över 100 chefer svarade på en enkät vi tog fram för att kartlägga behovet, både innehållsmässigt och geografiskt.

Första träffen sker i Stockholm och är en workshop där vi tillsammans sätter ramarna för nätverket: vad är syftet med ett kvinnligt chefsnätverk? Vilka ämnen vill vi avhandla, och hur? Hur ofta ses vi? Målsättningen är att ta etablera nätverket i fler städer  framöver; av praktiska skäl börjar vi med Stockholm.

 

chef

*här definierar vi chef som någon som har personalansvar.

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s