Scania vill inte prata om jämställdhet. Eller?

Nu är det Scanias tur att välkomna 100 Teknikkvinnor till Södertälje, för en helkväll med fokus på Skill Capture. Detta går av stapeln tisdag 24/4 och Scania bjussar på busstransport tur och retur från Liljeholmen.

Eventet har rubriken ”Scania vill inte prata om jämställdhet. Eller?”, och de svarar såhär:

Jo det vill vi, men vi ser att jämställdhet är en del av ett större sammanhang. Att skapa en kultur där normen inte behöver vara normativ är en av de största utmaningarna vi står inför. Ska Scania vara hållbart och konkurrenskraftigt behöver de här frågorna vara ett prioriterat område – vilket det också är! På Scania kallar vi det Skill Capture.

Därför vill vi gärna bjuda in er Teknikkvinnor för att berätta om hur Scania jobbar med Skill Capture och få er syn på vårt arbete inom området. Vi hoppas kunna inspirera, engagera och bidra med intressanta verktyg och arbetssätt.

Under kvällen kommer Scanias VD Henrik Henriksson berätta hur han ser på arbetet med Skill Capture. Därefter vill vi involvera er i olika övningar och diskussioner tillsammans med Karin Callin och Jennie Sjöblom som arbetar heltid med dessa frågor.

Teknikkvinnor hittar mer information om eventet och länk till anmälan i gruppen på Facebook.

Scania event(1) 

 

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s