VECKANS UTMANING V.11: TA TRAPPORNA

Vi VET att vi behöver röra på oss för att må bra, men många av oss tenderar att ta genvägar när det är stressigt. Vi äter sämre, rör på oss mindre och sover dåligt. ”Jag har inte tid att träna” – hur många gånger har vi kört med den?
 
Denna vecka utmanar vi er därför att röra på er. Nyttja vardagsmotionen – den gör större skillnad än du tror! Ta trapporna istället för hissen, föreslå ett promenadmöte (ni kommer få bättre idéer av att röra på er), kliv av bussen en hållplats tidigare än vanligt och gå sista biten hem.
 
Var kreativ: prio är att få in rörelse i ditt stressade schema. Berätta gärna för oss andra hur du löser det!
 
Om det är någon som behöver övertygas om motionens effekt på hjärnan och vårt mående, rekommenderar vi boken ”Hjärnstark” av Anders Hansen, överläkare i psykiatri (länk till kort klipp om boken). Boken ger sund motivation till att röra på sig!
veckans utmaning

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s