Internationella kvinnodagen i Göteborg

Dagen till ära hade vi förmånen att träffa ett gäng Teknikkvinnor i Göteborg. Alltid lika fantastiskt att få prata med er om stort och smått, högt och lågt. Vi blir alltid fulla av energi och framtidstro av att skapa möten och igenkänning, över branscher, åldrar och intressen. Vi är alltid mer lika än olika. 

Behovet av att initiera lokala nätverk lyfts ofta, så också ikväll. Det gör oss glada att veta att engagemanget finns, och vi vill meddela att det är något vi jobbar på. Allt går inte så snabbt som en kan önska! Teknikkvinnor har t.ex. strax 22 000 medlemmar – lagom till nätverket fyller 6 månader… Allt annat går inte lika snabbt här i livet – kanske tur det 🙂 Vi försöker skynda långsamt och skapa kvalitet framför kvantitet. Tills dess – håll ut!

Idag gick också inbjudan ut till en första workshop för att skapa den del av nätverket som vi gett arbetsnamnet Teknikkvinnor – Chef. Den 18 april samlar vi 30 chefer i Stockholm för att jobba fram ett koncept utifrån chefernas behov av nätverkande: varför behövs ett chefsnätverk och vad ska det innehålla? Istället för att vi skapar det vi tror, frågar vi de som vet. Vi initierar detta efter att vi emellanåt sett frågan om kvinnliga chefsnätverk lyftas i gruppen. Till slut tänkte vi: varför ska inte Teknikkvinnor kunna bidra med en plattform för chefer? Så nu provar vi!

received_10160219724975387

sdr

1

bty

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s