Alla tjänar på att fler kvinnor blir ingenjörer

Inför Internationella Kvinnodagen imorgon, skriver vi idag i Ny Teknik tillsammans med Ulrika Lindstrand, ordförande i Sveriges Ingenjörer. Rubriken är ”Alla tjänar på att fler kvinnor blir ingenjörer”.

Vi vill som vanligt inspirera fler tjejer och kvinnor till att välja tekniska utbildningar och yrken och har identifierat tre områden där det finns potential för förbättring (finns förmodligen många fler än dessa tre).

Tekniksverige skriker som bekant efter kompetens, och vid det här laget är vi väl medvetna om att blandade grupper både åstadkommer bättre resultat och har roligare på jobbet. Vi har inte råd att vänta längre med att utöka rekryteringsbasen inför framtiden.

Du hittar artikeln här.

debatt

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s