När kommer ni hit igen?

Wow… I vilken ände ska vi börja? Vilket fantastiskt dygn vi hade i Luleå!

På mindre än 24 timmar föreläste vi för 450 personer vid tre olika event, och dessutom gjorde vi premiär i direktsänd radio. Om du vill höra oss prata om Teknikkvinnor, klicka här (spola fram till 2 h 3 min).

Årets första Inspirationskväll med Teknikkvinnor gick av stapeln på Hotell Savoy på torsdagskvällen. Deltagarna var i blandade åldrar med lika blandade erfarenheter, och stämningen var god. När vi avrundade med en frågestund blev första frågan: ”När kommer ni hit igen?”. Det värmde verkligen våra hjärtan!

Fredag innebar tidig uppstigning och det var två trötta Marior som möttes vid frukosten. Vi bägge hade vaknat ungefär 15 gånger under natten; rädda att försova oss till frukosteventet som Pepp bjudit in till på Luleå tekniska universitet. Vi kom i tid, och vilket härligt gäng studenter vi träffade. Tröttheten var som bortblåst. Vi berättade om Teknikkvinnor och våra planer framåt, om oss själva och avslutade med att svara på frågor. Oftast blir våra framträdanden bäst när vi vet vad publiken är nyfikna på: när de bestämmer vad vi pratar om.

Efter LTU åkte vi till Luleå gymnasieskola där 300 elever skulle lyssna på vår allra första föreläsning riktad mot gymnasiet. Vad gör en ingenjör? är arbetsnamnet på föreläsningen som vi kommer jobba vidare med trots att vi kände oss nöjda med vår ”provomgång”. Vi vill bredda bilden av teknikyrket, och visa att det gömmer sig ingenjörer och andra problemlösare överallt i vår vardag. Feedbacken vi fick efter föreläsningen tyder på att vi lyckades med några ögonöppnare i alla fall.

sdr

Vi avslutade alltså Luleå-besöket med att svänga förbi Sveriges Radios studio och medverka i direktsändning. En erfarenhet rikare: vi hade ingen aning om vad vi hade att vänta när vi kom dit, men lyckades manövrera programledarens frågor och förhoppningsvis var det förståeligt för er som lyssnade.

Teknikkvinnor är så mycket mer än ”bara en Facebookgrupp”. Det känns helt makalöst att vi fått chans att åka ut i vårt avlånga land, nätverket har ju inte ens funnits i 5 månader ännu! Nu har vi än mer anledning att fundera på det här med lokala och regionala nätverk. Frågan kommer ofta, och vi vill skynda långsamt i syfte att behålla kvalitet och seriositet kring varumärket Teknikkvinnor. Detta för att möjliggöra ännu fler grymma samarbeten och partnerskap framåt. Vi vill jobba långsiktigt, helt enkelt.

Nu har vi haft helg och är redo för en ny vecka med nya möjligheter! Vi hörs snart!

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s