Full fart framåt – summering av veckan

Idag pustar vi ut med en mötesfri dag. Tidigare i veckan har vi flängt runt halva Stockholm på möten, i syfte att skapa bra grejer för Teknikkvinnor. Vi är ödmjuka inför, och inspirerade av, det stora intresset nätverket väcker. Under veckan har vi alltså hunnit träffa en mängd människor i olika syften. Lyfter fram några möten här nedan.

I tisdags kväll var vi drygt 10 Teknikkvinnor som trotsade snöstormen i Stockholm och samlades hos Telness i syfte att prata entreprenörskap. Det var härligt med ett lite mindre event, där vi hann se och prata med alla som var med. Alla delade generöst med sig av sina historier, oavsett om en fortfarande pluggade eller om en jobbat i många år redan. Vilka kompetenta och modiga kvinnor vi är!

Tidigare samma dag fikade vi med FemmeTech Sourcing, ett nystartat rekryteringsbolag som kommer agera karriäragenter åt (framförallt) kvinnor inom teknik. Julia och Daniel som driver bolaget är riktig kompetenta, och vi tror på deras sätt att jobba med rekrytering. Kvalitet framför kvantitet, för att sammanfatta. Läs mer om dem via länken ovan.

På onsdag var det dags att träffa Anna Wahl, vice rektor på KTH och professor i genus, organisation och ledarskap. Vi är tacksamma för att hon investerade en timme av sitt hektiska schema i att sitta ned med oss och prata om högt och lågt. Vi fick med oss bra tips och trix, samt funderingar inför vårt framtida arbete. Värdefullt!

Igår kväll var Rinkeby Bibliotek destinationen. Programmering utan gränser håller till där på torsdagskvällarna, för att inspirera ungdomar i förorten till att lära sig mer om teknik. Även den som inte kan något alls om programmering kan vara med (som tur är… för vissa av oss åtminstone :-)). Det finns så många konstruktiva initiativ där ute, som förändrar och förbättrar och som förtjänar mer uppmärksamhet. Tipsa oss gärna om fler bra grejer som sker. Och du – välkommen att hänga med till Rinkeby någon torsdag, 17:00 – 18:30 är det som gäller!

Trevlig helg, önskar Maria och Maria!

IMG_20180118_202257_015.jpg

IMG_20180116_213043_033.jpg

 

 

Författare: Teknikkvinnor

Teknikkvinnor sammanför kvinnor i alla åldrar som på ett eller annat sätt har koppling till teknik. Facebookgruppen med samma namn har 20 000 medlemmar. Medlemmarna jobbar med teknik och/eller på ett teknikföretag, pluggar teknik, eller vill göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s